Dr. Kubilay Yücel

Lazer Epilasyon

Instagram




Facebook




Lazer Epilasyon

Lazer ışınları kullanılarak uygulanan lazer epilasyon yöntemi günümüzde hem bayanların, hem de erkeklerin epilasyon uygulamaları arasında en popüler kullandıkları yöntem oldu. Lazer epilasyon uygulamasının çok fazla tercih edilmesinin sebebi ağrısız ve uzun süreli sonuçlar vermesidir. Uygulamada lazer ışınları kıl köklerine etki ederek ısınmalarını ve bir süre sonra yanarak yok olmasını sağlamaktadır. Uygulamanın uzunluğu ve seans sayısı lazer cihazına, uygulama yapılan bölgeye ve cilt rengi, kıl rengi, kıl yoğunluğu gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir, bu sebeple uygulama öncesinde belli bir seans sayısı belirlenmesi gerçekçi olmayacaktır. Fakat lazer epilasyon uygulaması ortalama 3-4 seans süreceği gibi, ilk seanstan sonra hekiminizden ortalama gerekli olan seans sayınızı da öğrenebilirsiniz.

Lazer epilasyon uygulaması ağrısız ve yan etkileri olmayan bir uygulamadır, hissedilen ağrının minimuma indirilmesi için soğutucu başlıklar ve kremler kullanılmaktadır, bu sayede epilasyon uygulamasının rahat geçmesi sağlanmaktadır. Bazı hassas ciltlerde olumsuz tepkilerle karşılaşılmaması için hekim tarafından uygulama yapılacak bölgede küçük bir alanda deneme atışı yapılmaktadır ve karşılaşılan durum doktorunuz tarafından değerlendirilerek uygulamaya devam edilip edilmeyeceğine karar verilmektedir. Lazer epilasyon uygulaması daha çok açık ten rengine sahip ve koyu renkteki kıllara sahip kişilerde etkili olmaktadır fakat teknolojiyle beraber lazer epilasyon uygulamasının geliştirilmesiyle diğer kişilerde de başarılı sonuçlar gözlemlenmektedir. Lazer epilasyon uygulamasının uzman bir hekim tarafından uygulanması gerekmektedir, cilt tipinize uygun olan lazerin seçimi ve cilt analizi gibi etkenlerin belirlenmesinde uzman hekimin tecrübeleri ve bilgileri epilasyon uygulamasını rahat ve problemsiz bir şekilde geçirmenizi sağlayacaktır. Cilt analizi ve lazer seçimi gibi konuların tecrübesiz kişiler tarafından belirlenmesi, lazer epilasyon uygulaması sırasında veya sonrasında ciddi problemlerle karşılaşmanıza sebep olacaktır. Bu yüzden uzman bir doktor tarafından uygulamayı yaptırmanız son derece önemlidir.

Lazer epilasyon uygulamasından sonra cildinizi doğrudan güneşe maruz bırakmamanız ve doktorunuz tavsiye edeceği yüksek faktörlü güneş koruma kremlerini kullanmalısınız. Uygulama yapılan bölge üzerinde kaşıma, sürtünme gibi etkenler ciddi problemlere yol açabilir, bu sebeple cildinizi dış etkenlerden korumalısınız.

DİĞER UYGULAMALARIMIZ

Biz Sizi Arayalım
Lütfen Açık Rıza Metnini Okuyarak, Kutucuğu İşaretleyiniz.
Lütfen Aydınlatma Metnini Okuyarak, Kutucuğu İşaretleyiniz.
Gönder
<